Страховиків зобов’язали щорічно проводити стрес-тестування

26 Мар
Национальная комиссия, осуществляющая государственное регулирование в сфере рынков финансовых услуг приняла распоряжение “Об утверждении Требований относительно регулярного проведения стресс-тестирования страховщиками и раскрытии информации относительно ключевых рисков и результатов проведенных стрессовых тестов” № 484 от 13.02.2014. В Министерстве юстиции Украины это распоряжение зарегистрировано 12.03.2014 за № 352/25129. Упомянутое распоряжение вступит в силу после официального опубликования.

Національна комісія; що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг
Розпорядження
“Про затвердження Вимог щодо регулярного проведення стрес-тестування страховиками та розкриття інформації щодо ключових ризиків та результатів проведених стрес-тестів”
від 13.02.2014 N 484

Нацкомфінпослуг розпорядженням від 13.02.2014 N 484 затвердила Вимоги щодо регулярного проведення стрес-тестування страховиками та розкриття інформації щодо ключових ризиків та результатів проведених стрес-тестів, якими передбачено, що при здійсненні своєї діяльності страховик повинен щорічно проводити стрес-тестування відповідно до зазначених Вимог.

Стрес-тестування здійснюється з урахуванням таких положень:

стрес-тестування має бути спрямоване на перевірку вразливості страховика до ризиків і на достатність капіталу;

страховик має враховувати лише події, що можуть призвести до суттєвих фінансових втрат;

при виборі стресової ситуації для стрес-тестування розглядаються події, що траплялися в минулому, або гіпотетичні ситуації, що раніше не спостерігались, але можуть трапитись у майбутньому;

надійність і точність моделі, що використовується страховиком для стрес-тестування, необхідно регулярно перевіряти та вдосконалювати.

Інформація щодо ключових ризиків та результати проведеного стрес-тестування надаються страховиком до Нацкомфінпослуг відповідно до встановленої форми разом з річною звітністю.

Також установлено, що страховики повинні провести стрес-тестування відповідно до затверджених Вимог станом на 30 червня 2014 року та надати Нацкомфінпослуг інформацію щодо ключових ризиків та результатів стрес-тестування разом із проміжною звітністю за перше півріччя 2014 року.

Розпорядження зареєстровано в Міністерстві юстиції 12 березня 2014 р. за N 352/25129 та набирає чинності з дня його офіційного опублікування.


Всеукраїнська мережа ЛIГА:ЗАКОН
www.ligazakon.ua

Источник: http://search.ligazakon.ua/search/law/monitoring/MN017577.html