Реєстрація яхт у деяких популярних юрисдикціях

31 Май

Регистрация судна – это важнейший акт для судовладельца, который определяет, в частности, национальность судна и флаг, под которым оно будет ходить

Реєстрація, національність, прапор та ідентифікація – правові атрибути торговельного судна, які мають тісний взаємний зв’язок.

Визначення поняття «судно» у межах морського права взагалі виявилося дуже складною проблемою, яка не має свого вирішення до нашого часу. Спрощений підхід до поняття морського судна припускає звернення до конкретних морських конвенцій, де розкривається це поняття стосовно до конкретних видів морських правовідносин.

Спроби уніфікації умов реєстрації морських торговельних суден досі не дають позитивного результату, отже законодавство різних країн по-різному регулює відносини з приводу реєстрації суден. Зокрема, деякі держави створюють особливо ліберальні умови реєстрації. Вони отримали назву держав зручного прапора. Деякі держави створюють поряд з основним реєстром другий, ліберальніший реєстр.

Значну специфіку має порядок реєстрації суден малого тоннажу – яхт. Автори статті знайомлять читача з умовами та порядком реєстрації яхт у найбільш популярних юрисдикціях: у Республіці Панама, Гібралтарі, на Британських Віргінських островах та на острові Джерсі.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *