Приказ Министерства инфраструктуры Украины “Об утверждении Порядка выдачи одноразовых временных разрешений на заход в речные порты Украины судам под флагами государств, с которыми не заключены международные договоры о судоходстве на внутренних водных путях” № 665 от 09.11.2012 вступил в силу

27 Дек

Приказ Министерства инфраструктуры Украины “Об утверждении Порядка выдачи одноразовых временных разрешений на заход в речные порты Украины судам под флагами государств, с которыми не заключены международные договоры о судоходстве на внутренних водных путях” № 665 от 09.11.2012 вступил в силу 21.12.2012. Он зарегистрирован в Министерстве юстиции Украины 28.11.2012 под № 1993/22305.

Наказом Міністерства інфраструктури України від 09.11.2012 № 665 затверджено Порядок видачі одноразових тимчасових дозволів на захід до річкових портів України суднам під прапорами держав, з якими не укладено міжнародних договорів про судноплавство на внутрішніх водних шляхах. Цей наказ, опублікований в Офіційному віснику України. – 2012. – № 95. – Ст. 3860. Наказ набув чинності  21.12.2012.
Порядок встановлює процедуру видачі одноразових тимчасових дозволів на захід до річкових портів України іноземним невійськовим суднам під прапорами держав, з якими не укладено міжнародних договорів про судноплавство на внутрішніх водних шляхах (далі – Одноразовий дозвіл), за винятком пасажирських, спортивних, парусних суден та яхт.
Дія цього Порядку поширюється на суб’єктів господарювання незалежно від форми власності, що здійснюють діяльність у сфері перевезень вантажів морським і річковим транспортом.
Для отримання Одноразового дозволу адміністрація держави прапора, судновласник або його представник (далі – Представник) повинні не пізніше ніж за десять календарних днів до прибуття судна в річковий порт звернутися до Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті з поданням за формою, наведеною у додатку 1 до цього Порядку.
Зазначене подання обов’язково повинно містити таку інформацію:
– назву судна, яке виконує перевезення;
– найменування/прізвище, ім’я, по батькові судновласника;
– назву держави, під прапором якої плаває судно;
– кількість та вид вантажу;
– назву порту завантаження та порту розвантаження;
– орієнтовну дату прибуття в річковий порт України
– підтвердження річкового порту про готовність прийняти судно.
Державна інспекція України з безпеки на морському та річковому транспорті реєструє подання та перевіряє його на наявність зазначеної інформації.
У разі наявності всієї необхідної інформації Державна інспекція України з безпеки на морському та річковому транспорті в день реєстрації подання розміщує на своєму офіційному сайті оголошення, що містить інформацію про перевезення експортних вантажів, за формою, наведеною у додатку 2 до цього Порядку.
Якщо протягом трьох робочих днів з дати розміщення зазначеного оголошення не отримано звернень від національних перевізників щодо можливості здійснення перевезення зазначених експортних вантажів, Державна інспекція України з безпеки на морському та річковому транспорті видає Одноразовий дозвіл за формою, наведеною у додатку 3 до цього Порядку.
Одноразовий дозвіл видається не пізніше ніж за одну добу до прибуття судна до річкового порту, в якому відкрито пункт пропуску через державний кордон (пункт контролю).
Одноразовий дозвіл реєструється в Книзі обліку одноразових тимчасових дозволів, що ведеться Державною інспекцією України з безпеки на морському та річковому транспорті за формою, наведеною у додатку 4 до цього Порядку.
Після реєстрації Одноразовий дозвіл надсилається засобами факсимільного зв’язку капітану річкового порту, в якому відкрито пункт пропуску через державний кордон (пункт контролю). Копія Одноразового дозволу видається Державною інспекцією України з безпеки на морському та річковому транспорті Представнику для пред’явлення за місцем вимоги.
Вимоги до капітанів річкових портів, у яких відкрито пункти пропуску через державний кордон (пункти контролю), при отриманні Одноразового дозволу викладено у главі ІІІ цього Порядку.
Пресс-центр Международной юридической службы (INTERLEGAL)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *