Приказ Министерства инфраструктуры Украины “Об утверждении Изменений в Положение о навигационном обеспечении судоходства на внутренних водных путях Украины” № 658 от 05.11.2012 вступил в силу

19 Дек

Приказ Министерства инфраструктуры Украины “Об утверждении Изменений в Положение о навигационном обеспечении судоходства на внутренних водных путях Украины” № 658 от 05.11.2012 вступил в силу 07.12.2012. Он был зарегистрирован в Министерстве юстиции 20.11.2012 под № 1944/22256.

Наказ Міністерства інфраструктури України від 05.11.2012 № 658 “Про затвердження Змін до Положення про навігаційне забезпечення судноплавства на внутрішніх водних шляхах України”, опублікований в Офіційному віснику України. – 2012. – № 91. – Ст. 3719, набув чинності 07.12.2012.
Положення про навігаційне забезпечення судноплавства на внутрішніх водних шляхах України було затверджено наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 14 червня 2007 року № 498, опублікованим в  Офіційному віснику України. – 2007. – №  59. – Ст. 2370.
Це Положення розроблено з метою створення єдиної системи навігаційного забезпечення судноплавства на внутрішніх водних шляхах, що включає цілий комплекс шляхових робіт, направлених на створення та утримання на внутрішніх водних шляхах умов для безпечного судноплавства (п. 1.1). Цей пункт після слова “робіт” доповнений словами “(проміри, днопоглиблення, тралення, встановлення засобів навігаційного оснащення (далі – ЗНО), забезпечення безпечного лоцманського проведення, функціонування і утримання річкової інформаційної служби (далі – РІС) та ЗНО, забезпечення зв’язку, надання щоденної гідрологічної та навігаційно-гідрографічної інформації, забезпечення безперервного пропуску через судноплавні гідротехнічні споруди (далі – СГТС) та під підйомними фермами мостів, утримання гідротехнічних споруд (далі – ГТС) портів та баз-стоянок, своєчасне відкриття та закриття навігації)”.
П. 1.2 доповнений новим абзацом такого змісту:
“РІС – служба, яка входить до складу державного підприємства “Дельта-лоцман” (далі – ДП “Дельта-лоцман”) та створена для забезпечення безпечного та ефективного процесу перевезень і найбільш повного використання можливостей внутрішніх водних шляхів України”.
П. 1.4 доповнений новими абзацами такого змісту:
“проведення ремонтних робіт для підтримання належного технічного стану СГТС та ГТС;
планування початку та кінця навігації;
ремонт, обслуговування та встановлення додаткового обладнання для РІС, зв’язку.”.
У п. 1.5:
абз. 3 після слова “плавання” доповнений словами “а також підтримання їх в актуалізованому стані”;
абз. 5 після слова “шляхах” доповнений словами “метеорологічної та шляхової інформації”;
цей пункт також доповнений новими абзацами такого змісту:
“забезпечення безпечного лоцманського проведення;
функціонування РІС;
забезпечення надійним зв’язком;
безпечного пропуску суден СГТС та підйомними фермами мостів;
створення умов безпечної стоянки на якірних місцях, ГТС у портах та на базах-стоянках.”.
У п. 1.6:
абз. 1 після слів у дужках “(ДП “Укрводшлях”)” доповнений словами “ДП “Дельта-лоцман”, Державною установою “Держгідрографія” (далі – ДУ “Держгідрографія”)”;
абз. 6 викладено в такій редакції:
“надає РІС повну та достовірну оперативну інформацію про зміни навігаційних умов і режиму плавання на ВВШ, розклад роботи СГТС і мостів у зоні дії РІС та метеоінформацію;”;
цей пункт також доповнений новими абзацами такого змісту:
“ДП “Дельта-лоцман” відповідно до покладених на нього завдань забезпечує:
безпечне лоцманське проведення суден на ВВШ;
надійний зв’язок із суднами, що перебувають на підходах та в зоні дії РІС;
своєчасне інформування судновласників щодо змін у роботі навігаційного обладнання, зміщення зі своїх місць ЗНО.
ДУ “Держгідрографія” відповідно до покладених на неї завдань здійснює гідрографічне вивчення ВВШ з метою створення безпечних умов судноплавства, вивчення руслових процесів, підготовки і видання офіційних річкових карт, керівництв і посібників для плавання, а також підтримання їх в актуалізованому стані.
Укрморрічінспекція відповідно до покладених на неї завдань забезпечує інформування РІС та ДП “Укрводшлях” у разі виявлення невідповідностей у роботі ЗНО на ВВШ.”.
У п. 3.1 слова “Державної установи” замнено абревіатурою “ДУ”.
Гл. 5 викладено у такій редакції:
“5. Забезпечення суден інформацією про судноплавні умови на внутрішніх водних шляхах
5.1. ДП “Дельта-лоцман” організовує роботу офіційного сайту РІС та надає картографічну, щоденну гідрологічну та навігаційно-гідрографічну інформацію авторизованим користувачам РІС шляхом розміщення цієї інформації на офіційному сайті РІС.
5.2. До щоденної гідрологічної інформації належать:
зведення про рівні води по основних (опорних) гідрологічних постах;
дані про найменші глибину і ширину суднових ходів із вказаними лімітуючими ділянками шляху;
зведення про зміни в розміщенні навігаційних знаків, про відкриття або закриття суднових ходів, обмеження і особливі умови руху суден;
зведення про умови судноплавства в місцях проведення будівельних, підводних і землечерпальних робіт, які ускладнюють суднопропуск;
метеорологічна інформація, яка в осінній період навігації включає дані про температуру води і повітря;
інша інформація, необхідна для безпечного та ефективного процесу перевезень та максимального використання можливостей ВВШ.
5.3. ДУ “Держгідрографія” надає РІС навігаційно-гідрографічну та картографічну інформацію, що стосується відповідної зони дії РІС.
ДП “Укрводшлях” надає РІС повну та достовірну оперативну інформацію про зміни навігаційних умов і режиму плавання на ВВШ, розклад роботи СГТС і мостів у зоні дії РІС та метеоінформацію.
Укрморрічінспекція інформує РІС про строки відкриття та закриття навігації на ВВШ.”.
Пресс-центр Международной юридической службы (INTERLEGAL)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *