Україна планує підписати з Об‘єднаними Арабськими Еміратами міждержавні договори

26 Ноя

В рамках официального визита Президента Украины в Катар и Объединенные Арабские Эмираты (ОАЭ) планируется подписание межгосударственных договоров. Двусторонние договоры будут охватывать многие важные сферы межгосударственного сотрудничества, в частности, отношения по поводу правовой помощи в гражданских и уголовных делах, а также в коммерческих (торговых) делах.

КИЇВ. 25 листопада. УНН. Україна планує підписати з Об‘єднаними Арабськими Еміратами три міждержавні двосторонні договори про правову допомогу в цивільних та кримінальних справах. Про це повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович, якого розпорядженнями Президента України уповноважено на підписання указаних міжнародних актів від імені держави, передає УНН.

Підписання договорів має відбутися в рамках офіційного візиту Президента України Віктора Януковича до Об‘єднаних Арабських Еміратів та держави Катар 25-28 листопада 2012 року.

За словами Міністра юстиції України, під час візиту планується, зокрема, підписати договори між Україною та Об’єднаними Арабськими Еміратами про взаємну правову допомогу у цивільних та комерційних справах, про видачу правопорушників та про взаємну правову допомогу у кримінальних справах.

Метою договорів є створення правових підстав для ефективного співробітництва компетентних органів обох держав у вказаних сферах.

За словам Олександра Лавриновича, Об‘єднані Арабські Емірати стануть першою країною Перської затоки, з якою Україна підпише двосторонні договори про правову допомогу в цивільних та кримінальних справах.

Як повідомляв УНН, 25-28 листопада Президент України Віктор Янукович планує здійснити офіційні візити до Об’єднаних Арабських Еміратів і Держави Катар, зазначив Радник Президента України – Керівник Головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації Президента Андрій Гончарук.

Під час візиту до Об’єднаних Арабських Еміратів Глава Української держави проведе зустрічі з Президентом ОАЕ шейхом Халіфою бін Заїдом Аль Нагаяном, Віце-президентом, Прем’єр-міністром шейхом Мухаммедом бін Рашидом Аль Мактумом, а також спадкоємним принцом емірату Абу Дабі, заступником Верховного головнокомандувача збройними силами ОАЕ шейхом Мухаммедом бін Заїдом Аль Нагаяном.

У Катарі передбачаються переговори з Еміром країни шейхом Хамадом бін Халіфою Аль Тані та Прем’єр-міністром, Міністром закордонних справ шейхом Хамадом бін Джасімом бін Джабером Аль Тані.

Особливу увагу сторони приділять актуальним питанням українсько-еміратського та українсько-катарського співробітництва, насамперед у торговельно-економічній, науково-технічній та інвестиційній сферах.

У м.Абу-Дабі Президент України також планує взяти участь у роботі українсько-еміратського бізнес-форуму, а в м. Досі – відвідати презентацію українських “Національних проектів” у рамках організованого Держінвестпроектом “роуд-шоу”. Проведення цих заходів сприятиме розвитку безпосередніх контактів між діловими колами України, ОАЕ та Катару, а також започаткуванню та реалізації спільних взаємовигідних бізнес-проектів.

За результатами візитів передбачено підписання низки двосторонніх документів, зокрема щодо надання взаємної правової допомоги і співпраці в авіаційній галузі з ОАЕ, а також стосовно лібералізації візового режиму з Державою Катар.

“Безперечно, візити Президента України до Об’єднаних Арабських Еміратів та Держави Катар нададуть імпульсу подальшому поглибленню двостороннього політичного діалогу з країнами Перської затоки, а також сприятимуть активізації співробітництва в торговельно-економічній, інвестиційній, енергетичній, аграрній, науково-технічній та інших галузях, що представляють взаємний інтерес”, – підсумував А.Гончарук.

Источник: http://www.mdoffice.com.ua/pls/MDOffice/SNewsDic.PrintNews?dat=26112012&num=302123

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *